Nieuwe pianist

Vol trots en na lang zoeken maken we bekend dat we een nieuwe pianist hebben gevonden. Chris Muller bespeelt sinds kort de toetsen voor onze bigband. Chris is nog een erg jonge muzikant maar speelt de sterren van de hemel. Chris, welkom!

24 april wordt SBBB uitgedaagd tijdens Big Band Battle Jazz’n Eersel

Twee big bands, repertoire uit de jaren 1930-1960, een beetje gezonde competitie en een grote dansvloer. In de jaren ’30 was de big band battle in New York een begrip. Welke band wist het publiek voor zich te winnen? Welke band inspireerde de dansers het meest?

Zondagmiddag 24 april tussen 13.30 en 16.00 uur wordt de Sonic Blast Big band uitgedaagd door de Backyard Bigband, net zoals Count Basie en zijn orkest in de jaren dertig de strijd aanging met Chick Webb om de beste swing. De bands gaan gezamenlijk bepalen hoe ze het programma gaan invullen. Ze kunnen om de beurt spelen, nummers samenspelen, nummers ‘overpakken’ of tegen elkaar op soleren. Het wordt ter plekke ingevuld! Gewoonweg een muzikaal feestje waar het repertoire niet zoveel uitmaakt. Als het maar spettert! En dat we met het publiek en met elkaar (de collega-muzikanten) een gezellige middag hebben.

Een bigband battle was in de jaren dertig in New York een begrip. Hippe grooves, prikkelende riffs en spetterende solo’s vormden de ingrediënten voor een spannend stuk dat uiteindelijk pas op het podium pas zijn definitieve vorm zou krijgen. Een ware muzikale apotheose die zijn weerga niet kende. In Eersel vindt deze krachtmeting op een aantal zondagmiddagen per jaar plaats in de zaal van Jazz”n Eersel. Weliswaar met minder competitie en meer plezier, maar net als in de Savoy bepaalt het publiek aan het einde van de middag welke band de Big Band Battle heeft gewonnen! Plezier voor iedereen die van jazzmuziek en dans houdt!! Do the Lindyhop!!

Kortom, even noteren in de agenda: zondag 24 april tussen 14.00 uur en 16.00 uur, vliegen twee big bands ‘elkaar muzikaal in de haren’. Een non-stop programma op het podium van Jazz’n Eersel in De Muzenval, Dijk 7, in Eersel. Beste vrienden en muziekliefhebbers, deze battle is gratis toegankelijk, dus neem jouw vrienden ook mee zodat we ‘onze’ Big band flink kunnen aanmoedigen!!!

Nieuwe trompettist

We hebben een nieuwe tweede trompettist: Bas Arts

Bas speelt al sinds zijn tiende jaar trompet en heeft in die jaren veel ervaring opgedaan door in behoorlijk wat orkesten te spelen. We kenden Bas al een beetje omdat hij al eens had ingevallen. Sinds maart neemt hij plaats in de trompetsectie van Sonic Blast.